SILVERSTÄMPEL


Silverstämpel viktig när du köper eller säljer silver


En silverstämpel anger att du håller i ett föremål som innehåller silver. Stämpeln kan visa hur många procent silver föremålet innehåller och varifrån det kommer. Silversmycken, bestick och prydnadsföremål är oftast stämplade med 830 eller 925, vilket innebär att det är 83% eller 92,5% rent silver.

 

Var hittar du silvrets stämpel?

 

Silvrets stämpel kan finnas på olika ställen. På pokaler kan du hitta silverstämpeln på kanter, undertill. På bestick hittar du ofta stämpeln på skaftet. Genom att leta efter silverstämple kan man få reda på mycket. Till exempel var silvret kommer ifrån. Silverstämpeln är viktig när du köper eller säljer silver. Kontakta oss om du har frågor om en silverstämpel.


Äkta silver som går att sälja eller köpa


Svenskt silver har i stort sett alltid silverstämpel. Det går också att genomföra ett enkelt test om man inte hittar någon silverstämpel. Om du är tveksam så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss.


Silverstämpeln anger silverhalten


I Sverige är den lägsta tillåtna silverhalten för bearbetat silver 830. Silverstämpeln betyder att föremålet innehåller 83 % silver. Om ett föremål innehåller en silverhalt som är lägre får det inte kallas för äkta silver.

Sterlingsilver stämplas exempelvis 925 och ibland med Sterling. Sterlingsilver är vanligt i silversmycken. Silverstämpeln 925 betyder att innehållet är 92,5 % silver.

Silverpris! Inköpspriser!

Pris per gram

Silverpris uppdateras var 5:e minut.

 

php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname